Essaouiras strand är perfekt för långa promenader eller ridturer på häst eller dromedar. Följ med på Mitt Marocko med marockoresan.se
Essaouiras strand är perfekt för långa promenader eller ridturer på häst eller dromedar. Följ med på Mitt Marocko med marockoresan.se

Mitt Marocko:
Upplevelseresa till Marrakech, Atlasbergen, Atlantkusten med Essaouira. En vecka 24-31 mars 2018.

Just nu 2 platser kvar den 24-31 mars. 
En perfekt tur för dig som vill smaka på lite av Marockos bästa, utan FÖR stora strapatser eller för mycket bussåkande. Där du möter människor i sin hemmiljö och kommer naturen nära.

Max 12 deltagare. Pris 8.000 sek för del i dubbelrum, transporter, guider och stort program inklusive frukost, 5 luncher och 4 middagar - och den största delen av vår gemensamma dricks (nästan 300 sek/person).  
RESAN I NOVEMBER ÄR FULLTECKNAD!

Flyg ingår ej och det bokar du själv på www.norwegian.com, ARN-RAK 24 mars  alt 10 november och hem AGA-ARN 31 mars alt 17 november. (alternativt andra flygplatser i Skandinavien)

Läs detaljprogrammet för turen genom att klicka på PDF:en nedan. 

Anmäl ditt intresse  till Marockoresan.

Resrutten följer du på kartan som finns om du klickar här


Titta på bildspel från tidigare resor

Under en härlig vecka får du bl a:

 • Möta marockaner. På riktigt!
 • Vakna och somna vid foten av Atlasbergens högsta topp, Djbl Toubkal.
 • Vandra - eller rida mulåsna - genom fruktträd och berberbyar, upp mot 2200 meters höjd. 
 • Lära dig laga en marockansk couscous.
 • Beskåda när fiskarna kommer in med sina blåa båtar i Essaouiras hamn. 
 • Promenera - eller rida dromedar eller häst - på evighetslång sandstrand.
 • Bada hammam. Om du vill:)
 • Dricka ett glas vin medan du ser solen försvinna ned i Atlanten.
 • Sitta på takterrassen i Marrakech och höra böneutropet sprida sig. 
 • Beundra arkitekturen i en koranskola från 1300-talet.
 • Ströva runt i Marrakech smala gränder. 
Marockoresan gör två härliga vandringar i Atlasbergen, från Imlil.
Marockoresan gör två härliga vandringar i Atlasbergen, från Imlil.
I Unescoskyddade Essaouira stannar Marockoresan i tre nätter.
I Unescoskyddade Essaouira stannar Marockoresan i tre nätter.

Program 24-31 mars för resan till Marrakech, Atlasbergen, Essaouira och Taghazout.

Första kvällen äter Marockoresan på Djemaa el Fna i Marrakech
Första kvällen äter Marockoresan på Djemaa el Fna i Marrakech
Vad slår en picknicklunch i Atlasbergen med Marockoresan?
Vad slår en picknicklunch i Atlasbergen med Marockoresan?

Dag 1. Marrakech
Ankomst på seneftermiddagen till Marrakech. Middag på sagotorget Djemaa el Fnaa. Två övernattningar på vår riad inne i medinan.

Dag 2. City Tour i Marrakech
Stadstur med hästdroska och promenad/sightseeing inne i medinan. Besök i garverierna, koranskolan Ben Youssef Medersa och i hantverkskvarteren. Lunch vid Djemaa el Fna. Egna strövtåg i Marrakech och möjlighet för shopping. Gemensam middag för dem som vill.

Dag 3. Majorelles trädgårdar. Till Imlil
Besök i Majorelles vackra trädgårdar med det fantastiska berbermuseet innan vi fortsätter de knappa två timmarna upp i Atlasbergen.
Imlil är en underbar by i en dal, vid foten av Djbl Toubkal, 4.167 m ö h.Vi gör en kortare vandring och njuter av vyerna på eftermiddagen samt dricker te hemma hos en berberfamilj i en av byarna. Två övernattningar på Riad Atlas Toubkal med sagolik utsikt över Imlildalen. Middagar på hotellet ingår.

Dag 4. Vandring i Imlil.
Heldagsvandring med lagad picknicklunch eller hemma hos berberfamilj uppe i Höga Atlas. Det är en oslagbar upplevelse att via fruktträdsodlingarna och forsande floder ta oss upp över trädgränsen. Hela tiden övervakade av Afrikas näst högsta snöklädda topp.

Du väljer om du vill promenera eller rida mulåsna. Det sistnämnda är inte lika jobbigt, och du slipper titta var du sätter fötterna:)
Målet för vandringen beror på gruppens kondition och lust. Vi äter lunch antingen på 1.950 eller 2.200 meters höjd. Det finns givetvis också möjlighet att stanna på hotellets takterrass och njuta av en bok. 

Dag 5. Mot Essaouira. Souk.
Vi lämnar Atlasbergen och kör mot kusten. Efter ca 3,5  timme når vi Sidi Mohktar, där vi besöker den färgsprakande veckomarknaden, souken.
Efter lunch fortsätter vi till Essaouira, för tre övernattningar på Riad Mimouna, vår riad mitt inne i medinan, som ändå har havsutsikt från sängen! ​​​
Vi gör en stadsrundtur per fot, då vi bland annat besöker bostadskvarteren, hantverkarna, ett dagis, en synagoga och avslutar i den fascinerande hamnen.  ​
 
Dag 6. Essaouira. Matlagningskurs. 
Vi får möta en vanlig marockansk ung mamma  som svarar på våra frågor om hur det är att vara kvinna i Marocko. Kanske besöker vi också en skola.
Egen tid i charmiga Essaouira. Kanske går du en konstrunda, sitter på café och tittar på folk, shoppar eller gör ett längre besök i hamnen och ser sardinfiskarna komma in med sin fångst och det fascinerande livet längs kajerna. Kanske vill du pröva på att bada hamman – lokalt eller mer exklusivt - eller varför inte en ta en promenad eller ritt på stranden?  
På kvällen lär vi oss att laga marockansk couscous hemma i Khadijas kök - som vi sedan äter till middag. 

Dag 7. Vandra Sidi Mbark. Argankooperativ.
Utflykt till Sidi Kaouki, ca 2 mil söder om Essaouira. Underbar promenad 2-3 timmar på den evighetslånga och öde stranden och i flodfåra till vattenfallet Sidi Mbark. Lunch hemma i marockansk familj ute på landet. På vägen hem besöker vi Marockos första kvinnokooperativ där man tillverkar arganolja.
Sena eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i Essaouira. Varför inte se solnedgången från dromedarsryggen, längst bort på stranden? 

Dag 8. Atlantkusten med Taghazout.
Buss längs kusten, söderut. Efter ca 3 timmar stannar vi för lunch och strövtåg- och kanske ett dopp - i surfparadiset, "hippiebyn" och fiskebyn Taghazout.
Vi fortsätter därefter till Agadirs flygplats för hemresa till Arlanda kl 17.05.

Anmäl ditt intresse  till Marockoresan.

Ströva runt i Essaouiras gränder och njut av atmosfären.
Ströva runt i Essaouiras gränder och njut av atmosfären.
Upplev en dromedarsritt i solnedgången på Essaouiras strand.
Upplev en dromedarsritt i solnedgången på Essaouiras strand.