Annika Thunström på Marockoresan älskar Marocko och vill att även våra gäster ska göra det. 20 års erfarenhet från Ving finns i bagaget.
Annika Thunström på Marockoresan älskar Marocko och vill att även våra gäster ska göra det. 20 års erfarenhet från Ving finns i bagaget.

Annika på Marockoresan fixar den genuina marockoupplevelsen.

Trots att jag arbetat i Marocko som reseledare, och varit där kanske 30 gånger sedan dess, får jag aldrig nog av landet.
Facebook-uppdateringar med bilder från alla mina marockoresor ledde till förfrågningar från kompisar. Och visst fixade jag gärna resor. Lite strapatsrika, längre turer till de vackraste delarna av landet; upp i och bortom Atlasbergen. Till sanddynerna i Sahara. Genom raviner och oaser. Förbi gamla kasbohr och lerfärgade berberbyar. Med avslutning i underbara Essaouira vid havet. 
Intresset ökade och allt fler ville få tips och råd inför sin Marockoresa. Till det genuina Marocko. Efter att 2014 ha guidat en äventyrsresa för Tidningen Vi och några turer för Jambotour bestämde jag mig för att det var bättre att göra allt i egen regi. Då kunde jag både arrangera, marknadsföra, sälja och i viss mån guida själv, med kontroll över hela resekedjan. Först bara guidade gruppresor men sedan 2016 också skräddarsydda arrangemang där jag anlitar marockanska guider och samarbetspartners. 
De senaste tre vintrarna har jag tillbringat i Marocko, mestadels i Essaouira. För varje dag blir jag övertygad om att detta är det rätta. Nu känner jag att jag kan uppfylla kravet på att vara en specialist som kan erbjuda upplevelser och Marocko på riktigt!

Kontakta oss.

Marockoresan
Klargöra, Annika Thunström AB
org nr 556995-9082
Kontakta per mejl:
Ring +46 -702-462803.  
Marockanskt telefonnummer under vissa delar av vinterhalvåret   +212 700 325 486

Lahouceine utanför Amizmiz
Lahouceine utanför Amizmiz

Engagerad och personlig!

Marockoresan är en liten och personlig researrangör som är djupt engagerad i varje kund. 
Det senaste året har vi genomfört sex gruppresor, varav fyra den veckolånga turen "Mitt Marocko".
Vi gjorde skräddarsydda arrangemang åt ett 30-tal sällskap, bestående av allt ifrån en person till arton! 

Annika Thunström

Vintern 1979/80 arbetade jag som reseledare för Ving i Marocko. Det blev en kulturchock som gav mersmak. Sedan dess har jag med jämna mellanrum rest i detta fantastiska land, både på egen hand och som reseledare.
 

Förfrågningar från vänner ledde till att jag började arrangera resor till Marocko. Nu har förfrågningarna blivit såpass många att jag tycker att det är dags att söka mig tillbaka till resebranschen för att hjälpa alla er som vill upptäcka Marocko bortom allfarvägarna.

Det blev sammanlagt 20 år på Ving, alltifrån reseledare till produktchef och kommunikationsansvarig. Senare marknads- och försäljningsdirektör på Apolloresor. Och däremellan ansvarig på Stockholms golfklubb.
De senaste tretton åren har arbetat som kommunikationskonsult i egna företaget Klargöra. Där arbetar jag främst med att utbilda chefer i ledarskap, UGL-kurser och hur man bygger en framgångsrik företagskultur. Detta utifrån min bok "Framgångsresan - Så blev Ving bäst i klassen". 
Under alla år har jag arrangerat vandrings- och golfresor för kompisgänget. En gång reseledare, alltid reseledare:)
Nu är jag tillbaka. De tre senaste vintrarna har jag tillbringat i min favoritstad Essaouira, som jag nu känner väl.

Lahouceine och Latifa.

Lahuceine är Marockoresans nya partner.
Han är uppväxt i Imlil, bor i Asni och är ordförande i bergsguidesföreningen i Toubkal-området. Han är djupt engagerad i människorna i Atlasbergen och arbetar i olika organisationer, där han kan hjälpa människor att få ett bättre liv. Samtidigt driver han sitt företag som möjliggör att turister kan få se det bästa av Marocko, äger några landrovers/bilar och samarbetar med ett antal guider för att kunna erbjuda det bästa av sitt land. 
I ett längre FB-klipp berättar han själv sin historia. 

Latifa är en ny samarbetspartner. Hon är en av Marockos sju kvinnliga officiella guider och är specialiserad på Amizmiz-området där hon bor. Latifa kommer att lägga upp en speciell kvinnoresa för oss.