Annika Thunström på Marockoresan älskar Marocko och vill att även våra gäster ska göra det. 20 års erfarenhet från Ving finns i bagaget.
Annika Thunström på Marockoresan älskar Marocko och vill att även våra gäster ska göra det. 20 års erfarenhet från Ving finns i bagaget.

Khalid och Annika på Marockoresan fixar den genuina marockoupplevelsen.

Trots att jag arbetat i Marocko som reseledare, och varit där kanske 20 gånger sedan dess, får jag aldrig nog av landet.
Facebook-uppdateringar med bilder från alla mina marockoresor ledde till förfrågningar från kompisar. Och visst fixade jag gärna resor. Lite strapatsrika, längre turer till de vackraste delarna av landet; upp i och bortom Atlasbergen. Till sanddynerna i Sahara. Genom raviner och oaser. Förbi gamla kasbohr och lerfärgade berberbyar. Med avslutning i underbara Essaouira vid havet. 
Intresset ökade och allt fler ville få tips och råd inför sin Marockoresa. Till det genuina Marocko.
När jag 2014 körde en äventyrsresa för Tidningen Vi mötte jag Khalid Lamlih, amazigh (berber) och född i by i Atlasbergen. Han hade allt jag kunnat önska mig av en perfekt samarbetspartner: Engelskspåkig, kunnig, extremt service-minded, nyfiken, sympatisk, driftig, påhittig och pålitlig. Utbildad officiell guide! 
Så - äntligen kan vi hjälpa alla er som hört av sig och vill ha hjälp, tips och råd. Nu kan erbjuda upplevelser och Marocko på riktigt!

Kontakta oss.

Marockoresan
Klargöra, Annika Thunström AB
org nr 556995-9082
Kontakta per mejl:
Ring +46 -702-462803.  
Marockanskt telefonnummer +212 Tel +212 700 325 486

Khalid Lamlih i Kasbah Telouet
Khalid Lamlih i Kasbah Telouet

Annika Thunström

Vintern 1979/80 arbetade jag som reseledare för Ving i Marocko. Det blev en kulturchock som gav mersmak. Sedan dess har jag med jämna mellanrum rest i detta fantastiska land, både på egen hand och som reseledare.
 

Förfrågningar från vänner ledde till att jag började arrangera resor till Marocko. Nu har förfrågningarna blivit såpass många att jag tycker att det är dags att söka mig tillbaka till resebranschen för att hjälpa alla er som vill upptäcka Marocko bortom allfarvägarna.

Det blev sammanlagt 20 år på Ving, alltifrån reseledare till produktchef och kommunikationsansvarig. Senare marknads- och försäljningsdirektör på Apolloresor. Och däremellan ansvarig på Stockholms golfklubb.
De senaste tretton åren har arbetat som kommunikationskonsult i egna företaget Klargöra. Där arbetar jag främst med att utbilda chefer i ledarskap, UGL-kurser och hur man bygger en framgångsrik företagskultur. Detta utifrån min bok "Framgångsresan - Så blev Ving bäst i klassen". 
Under alla år har jag arrangerat vandrings- och golfresor för kompisgänget. En gång reseledare, alltid reseledare:)
Nu är jag tillbaka. De två senaste vintrarna har jag tillbringat i min favoritstad Essaouira, som jag nu känner väl.

Khalid Lamlih

Khalid har i mer än tretton år ägnat sig åt sin passion; att som guide få visa upp och berätta om Marockos juveler och hemligheter. 2017 utnämndes han till världens bästa guide av resenärerna hos autraliensiska bolaget PEAK! Han har även nominerat till andra priser.
Här är hans historia:

"Jag föddes i en stor berberfamilj i Mellanatlas, och är yngst av nio syskon. Jag talar mitt modersmål - den berbiska dialekten tamazight - liksom arabiska, franska, engelska och spanska.      Jag är tacksam över att ha vuxit upp i ett så vackert område och många blir förvånade när jag berättar att jag var 12 år första gången jag såg en TV.
  Vid 10 års ålder lämnade jag mina föräldrar, för att bo med min storebror och hans fru, i närheten av en mindre stad. Det gjorde det möjligt för mig att gå i skolan.  
  Jag lyckades ta studentexamen och min bror tog med mig till Marrakech vid 18 års ålder. Där fick jag gå på Universitetet och läste Sociologi. I min uppsats i engelska tecknade jag ned berättelser från ”Den sista sagoberättaren från Djemaa-El-Fnaa”. Jag älskar att lyssna på sagor, och berättar gärna själv.
  Efter att ha utbildat mig till guide har jag följt grupper på alltifrån tuffa vandrings- och cykelturer till kulturella stadsturer."