Marrakech är en explosion av färger, dofter och ljud. Marockoresan.se hjälper dig att boka riad och dagsturer.
Marrakech är en explosion av färger, dofter och ljud. Marockoresan.se hjälper dig att boka riad och dagsturer.

Marockoresan bokar guider, riader och hotell i Marrakech, City Tour samt utflykter till Atlasbergen . Eller vart du vill!

Marockoresan hjälper dig med din resa till Marrakech.
Det är en tidskrävande konst att hitta en riad/hotell i Marrakech som passar just dina behov och plånbok. Det finns mer än 1000 att välja på.
Marockoresan har ägnat veckor åt att gå runt i gränderna och besöka riader. Vi har valt bort skumma och läskiga gränder, riader som saknar dörrar till toaletten och riader som ligger "för långt bort". Vi vet vilka som erbjuder två sängar istället för dubbelsäng, vilka takterrasser som har bäst utsikt, och vet vilka stadsdelar i Marrakech man bor bäst i! Vi strävar efter att det inte blir dyrare än om du gör sin bokning själv på någon bokningssajt! 

Vi kan också arrangera dagsturer.
Att ha en egen privat guide gör resan överträffad. Han följer med på dagsvandring upp till Atlasbergen eller på en stadsrundtur, City Tour. Ni bestämmer självar vad ni vill se. Vi har kontakterna som gör din Marockoresa precis till den upplevelse du vill ha! 
 

Marrakech från Cafe de France vid sagotorget Djemaa el Fna. Marockoresan.se fixar resan.
Marrakech från Cafe de France vid sagotorget Djemaa el Fna. Marockoresan.se fixar resan.

"Kan själv" fungerar dåligt i Marocko. Marockoresan anlitar pålitliga privata guider!

Det marockanska samhället är uppbyggt på mellanhänder och fixare. Om du anlitar en guide ser han till att fixa allt under resan, och du kommer att få tillgång till många platser du helt enkelt inte gör om du försöker med den svenska devisen "kan själv". Det fungerar helt enkelt inte i Marocko. Många kan därför upplevas ganska påflugna för att "sälja på" er diverse olika tjänster.

Vi vill ge sysselsättning till så många marockaner som möjligt. 
Marockoresan strävar efter att sysselsätta så många marockaner som möjligt. Välja försöker välja hotell som drivs och ägs av marockaner, och antliga guider, bärare av våra väskor, åsneförare, chaufförer, vägvisarare eller vad det nu är. Det en utmärkt form av U-hjälp - att bidra till försörjningen, genom att ge dricks och ersättning när folk hjälper mig!

Hör av dig så skräddarsyr vi en dagsutflykt, en längre tur - eller bokar bara rätt hotell eller riad i Marrakech utifrån era önskemål.

Bilförbud i medinan

Marrakech har mer än 1.000 riader och hotell. Eftersom det råder bilförbud i större delen av medinan, måste du ta dig till de flesta riader per fot. 
Många riader saknar helt skylt!

Ladda ned appen

Staden innanför murarna, medinan, är ett myller av gränder, många med dead end. Det kan vara spännande att utforska, men också lätt att hamna vilse.
Ett bra sätt att veta var du är och vart du går är att ladda ned gratisappen Marrakech riad, vars GPS fungerar utan uppkoppling.