Marockoresans City Tour i Marrakech med privat, engelsktalande guide, tar dig med på hästdroske-tur och promenad i bostadskvarteren.
Marockoresans City Tour i Marrakech med privat, engelsktalande guide, tar dig med på hästdroske-tur och promenad i bostadskvarteren.

Marockoresans stadstur/City tour i Marrakech. Halvdag.

Kontakta oss

Marockoresan
Klargöra,
Annika Thunström AB
Telefon: +46 702-46 28 03
Marocko: +212 700 325 486
mejla Marockoresan

Marrakech kan minst sagt upplevas som stort och förvirrande, där det är lätt att gå vilse. En bra idé är att inleda med en guidad vandring runt medinan för att få lite överblick, en förklaring till vad vi ser och upplever -  och besöka de viktigaste minnesmärkena. Kanske är det allra roligast att gå runt i bostadskvarteren och få förklarat hur livet är där. Därefter fortsätta till hantverkskvarteren och se hur smederna, läderarbetarna och färgarna arbetar.Läs mer om Marrakech.

Hästdroska och guidad promenad i medinan.

Hästdroskan är ett vanligt fordon i Marrakech
Hästdroskan är ett vanligt fordon i Marrakech

Att rida hästdroska är inte ett turistjippo, utan ett vanligt fortskaffningsmedel för marockanerna. Ett skönt sätt att uppleva staden, samtidigt som benen får vila. Vi tar hästdroska till garverierna, där djurhudar garvas till skinn. Odören är påtaglig, men besöket ger en inblick i hur våra väskor och jackor tillverkas. Ett nyttigt studiebesök i verkligheten. 

Vacker dekoration i f d koranskolan Ben Youssef Medersa. Vacker dekoration i f d koranskolan Ben Youssef Medersa.

Vi fortsätter med en promenad genom bostadskvarteren. Det ges möjlighet att besöka den vackra pashapalatset Dar El Bacha, och kanske ett av Marrakech museum. Vi får också möjlighet att titta närmare på hur de olika hantverkarna arbetar; plåtslagarna, färgarna, läderarbetarna och toffelmakarnas kvarter. 
Pris för guidad halvdagstur (ca 3-4 timmar) exklusive hästdroska och entréavgifter 600 sek.
För hästdroska tillkommer 250 sek.
Entréavgift på Dar El Bacha 60 sek/person, på nationella museum 70 sek/person.


Förslag på rutt: 
Första delen till garverierna åker man hästdroska en omväg, den väg som går att köra, därefter promenerar man tillbaka. Klicka på länken för ruttförslag på karta