Ta inte taxi från Marrakech flygplats. Låt Marockoresan boka airport transfer.

Marockoresan bokar din transport från flygplatsen i Mararkech så att du lotsas hela vägen fram till din riad.
Marockoresan bokar din transport från flygplatsen i Mararkech så att du lotsas hela vägen fram till din riad.

Resan in till Marrakech tar bara ca 15 minuter. Det är  svårt, snudd på omöjligt, att hitta till sin riad inne i Marrakech gränder. Ibland finns det inte ens en skylt. Marockoresan bokar din transport så att du lotsas hela vägen fram till din riad. 
Pris ca 200 sek beroende på riad.
Det är ingen bra ide att "ta en taxi" på flygplatsen. Det är huggsexa om kunderna och det är sällan de vill köra dig för ett facilt pris, ca 150 dh. Det är inte heller helt säkert att de hittar till din riad. Shuttle bus för 30 dh finns till Bab Doukala via bl a Djemaa el Fna, om du hittar därifrån själv. Länk till sajt om Marrakech lokalbussnät. 

Boka prisvärd privat transfer till Essaouira.

Marockoresan har bra priser på din privata transfer till Essaouira. Du möts på flygplatsen och körs de 2,5-3 timmarna direkt till ditt hotell/riad i Essaouira. 
650 sek för upp till 3 passagerare. Bekväma bilar. 

Ta Supratours bussar i Marocko, till Essaouira?

Supratours bussar är bekväma, men boka biljett i god tid före avresa. Det blir ofta fullt.
Supratours bussar är bekväma, men boka biljett i god tid före avresa. Det blir ofta fullt.

Det finns en mängd olika bussbolag i Marocko. De som kör säkrast och där man sitter mest bekvämt är Supratours. Alla biljetter köps i förväg och du bokas på en specifik sittplats. När det är fullt är det fullt, ståplats finns inte:). Särskilt kring weekenden blir bussarna ofta fullbokade.  Var därför ute i god tid för att köpa din biljett. 
Supratours kör till Essaouira fem gånger om dagen. Resan tar tre timmar, inklusive fikastopp. Biljetten kostar strax under 100 sek. Sista bussen går från Marrakech till Essaouira klockan 19.00. Se tidtabellen här.
Bussbiljetter kan endast köpas på busstationen! Supratours busstation i Marrakech ligger  bredvid järnvägsstationen. 

Ta tåget i Marocko!
9 timmar till Tanger. 3,5 tim till Casablanca.

Marockos tåglinje går från Tanger till Marrakech, och från Casablanca till Oujda nära Algeriet.
Marockos tåglinje går från Tanger till Marrakech, och från Casablanca till Oujda nära Algeriet.

Marocko har 2.100 km tåglinjer. Från Tanger till Marrakech tar det ca 9 timmar och kostar 200 sek. Resan mellan Marrakech och Casablanca tar ca 3,5 tim och går på under hundralappen.
Välj mellan första och andra klass. Biljetter säljs endast på tågstationerna. Köp i god tid om du vill få plats i första klass, vilket vi rekommenderar om du vill ha sittplats. Marrakech har fått en ny modern tågstation med bl a MacDonalds:)
 Se ONCF tidtabell här!

Kontakta Marockoresan.

Marockoresan
Klargöra,
Annika Thunström AB
Ring +46 -702-462803.  
I Marocko+212 700 325 486
mejla

OBS! Passet måste gälla 6 månader efter ankomst till Marocko

Bättre valutakurs i Marocko.

Det finns växlingskontor före tullen men bankomater endast i inrikeshallen, efter att ni har gått igenom tullen men innan ni kommer ut till de väntande. Jag rekommenderar att ni fixar dirhams redan på flygplatsen. Billigare än att köpa dirham i Sverige.