Passa på att se mer av Marocko när du är i Essaouira. Kombinera med några dagar i Marrakech och/eller vandra i Atlasbergen.
Passa på att se mer av Marocko när du är i Essaouira. Kombinera med några dagar i Marrakech och/eller vandra i Atlasbergen.

Kombinationsresor till Marocko- Essaouira, Marrakech & Atlasbergen

Marockoresan har paketerat några förslag på kombinationsresor så att du får ut mest möjliga av din marockovistelse - men du reser helt individuellt. Skräddarsydda paket:) 
I samtliga priser ingår del i dubbelrum inklusive frukost och City tax, transfers t/r flygplatsen och ev transporter mellan orterna. Frånpriserna är baserade på 4 personer som reser tillsammans. Är ni färre kostar det någon/några hundralappar till. Se nedan. Möjlighet att köpa till ytterligare utfärder och vandringar. Samtliga guider talar bra engelska. I Essaouira finns också Marockoresan personligen på plats under vissa perioder.
Flyg bokar du själv. Cirkapris 2.500 sek inkl bagage med Norwegian från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo.

1. Essaouira med dagsutfärd till ödestrand & lunch hos berberfamilj.

Utsikten från rummet på Riad Mimouna, marockoresan.se favorit. Utsikten från rummet på Riad Mimouna, marockoresan.se favorit.

Essaouira har bättre klimat än Marrakech och faktiskt ett eget mikroklimat. Det blir inte så kallt på vintern, och inte så hett på sommaren. Året om ligger temperaturen mellan 15-25 grader, ofta med en frisk bris. Därför har Annika på Marockoresan, för tredje året i rad valt att tillbringa större delen av vintern just här. Vi har lärt oss smultronställena och kanske kan hjälpa dig på plats också? Läs mer om utflyktstips i Essaouira.  I paketpriset ingår:

 • 7 nätter, del i dubbelrum med frukost och City Tax på ex spektakulära Riad Mimouna inne i medinan, med havsutsikt från sängen.
 • Transfer t/r  Marrakech flygplats.
 • Dagsutfärd med vandringsguide till Sidi Kaouki/Sidi Mbark med lunch hemma hos berberfamilj.  

Ca 3 mil söder om Essaouira breder en evighetslång sandstrand ut sig. Endast då och då bruten av en klippa. Det är en otrolig känsla att promenera i vattenbrynet i timmar, utan att möta en enda människa. Efter ett (frivilligt) dopp i Atlanten tar ni av upp i bergen och passerar  det lilla vattenfallet Sidi Mbark, innan ni fortsätter till ett typiskt berberhem på landet, där ni bjuds på hemlagad lunch! Mätta och belåtna, fortsätter ni ut till vägen (ca 30 minuters promenad) och blir körda "hem" till Essaouira igen. 
Pris från 4.650 sek/person om 4 personer reser tillsammans, 4.850 sek/person om 2-3 personer.

Kombo: Marrakech 3 nätter, Essaouira 4 nätter. City Tour, Sidi Kaouki.

Essaouira med stadsmuren och några av alla de blå båtarna. Essaouira med stadsmuren och några av alla de blå båtarna.
 • 3 nätter, del i dubbelrum på centralt belägen riad i Marrakech medina inklusive frukost och City Tax. Tre olika prisklasser. Välj mellan 750/1100/1600 kr/natt
 • 4 nätter, del i dubbelrum, på Riad Mimouna, inklusive frukost och City Tax.
 • Transfer till Marrakech från flygplatsen.
 • Transfer t/r Marrakech - Essaouira
 • Halvdags City Tour i Marrakech per fot, inklusive tur med hästdroska. 
 • Dagsutfärd med vandringsguide till Sidi Kaouki/Sidi Mbark med lunch hemma hos berberfamilj.  

 Pris från 4.900 sek/person om 4 personer, 5.300 sek/person om 2-3 pers.

Kombo 2: Marrakech 3 nätter, Atlasbergen 1 natt och Essaouira 3 nätter. Inklusive 3 utfärder.

 • 3 nätter, del i dubbelrum på centralt belägen riad i Marrakech medina inklusive frukost och City Tax. Tre olika prisklasser. Välj mellan 700/1050/1400 kr/natt
 • En natt på Riad Atlas Prestige i Imlil. Del i dubbelrum inklusive middag och frukost. 
 • 3 nätter, del i dubbelrum, på Riad Mimouna i Essaouira, inklusive frukost och City Tax.
 • Transporter till Marrakech från flygplatsen, från Marrakech till Imlil, från Imlil till Essaouira och därifrån till flygplatsen i Marrakech.
 • Halvdags City Tour i Marrakech per fot, inklusive tur med hästdroska. 
 • Vandring i Atlasbergen med bergsguide. 3-rätters lunch i Armed. Guiden medföljer hela dagen, kvällen samt förmiddagen därpå.
 • Dagsutfärd med vandringsguide till Sidi Kaouki/Sidi Mbark med lunch hemma hos berberfamilj.  
 •  Pris från 5,500 sek/person om 4 personer, 6.250 sek/person om 2-3 pers.