Resan är målet. Upplev Marocko.

Res bortom Atlasbergen innan alla andra kommer hit.

1953 sedan tog den svenska journalisten Elly Jannes bussen till Ouarzazate.  Busschauffören betraktade henne länge och undrade vad hon skulle göra. Han hade kört buss länge, och aldrig tidigare sett en turist!
Om man läser hennes bok I Solnedgångens land är det förvånansvärt mycket som INTE har ändrats. Än. Så vill du uppleva detta undersköna, fascinerande landskap med jordfärgade byar och ett stolt och driftigt folk. Gör det nu!
Allra bäst är att färdas med en 4-hjulsdriven landrover. Med chaufför! Följ med på vår tur Med Landrover till Sahara.  Marockoresan fixar resan!

"På väg" i Marocko.

loading...

Vägar av varierande kvalitet.

Idag går det att på drygt 3 timmar korsa bergen från Marrakech till Agadir, eller att åka norrut på motorvägar upp till Casablanca och de stora kungastäderna Fez, Rabat och Meknes.
Bara i år beräknas 177 mil ny motorväg bli färdbar.
Ska vi dock upp i och bortom Höga Atlas är vägarna sämre. Än så länge. Det asfalteras och breddas konstant och efter de stora översvämningarna hösten 2015 krävde många miljarder bara för att reparera det som floderna tog med sig. 
Vill du känna dig som en upptäckare - res nu! 

Åka hästdroska.

Det kan låta turistiskt att åka hästdroska, men i Marrakech är det kanske det bästa sättet att i lagom tempo resa runt och få lite överblick. O vila benen. Se dock till att komma överens om priset i förväg.  

Rida häst på Essaouiras strand.

Både uppe i bergen och i Essaouira finns flera hästgårdar där du kan hyra en välskött häst för att gå på upptäcktsfärd i omgivningarna.  
Att galoppera längs stranden i Essaouira är underbart. I  solnedgången

Åka luftballong.

Ett kompletterande färdmedel är luftballong, för att få se Marrakech från ovan. Bonus att få se oaserna utanför staden i skymning och soluppgång. Svårslaget!

Åka moped.

Enda sättet, förutom på cykel, att ta sig runt i gränderna inne i medinan. Inget vi dock rekommenderar:)

Rida dromedar.

Att rida dromedar är riktigt rogivande, när man väl kommer på tekniken hur man ska hålla benen och armarna. Tempot är en sakta lunk och det går inte fortare än kamelföraren bredvid. 
Att se solnedgången på en dromedarsrygg på stranden i Essaouira är magiskt!

Vandra.

Vandringar och promenader är det absolut bästa sättet att ta sig runt. Du känner dofter och ljud och kan njuta av omgivningarna. Ta med bekväma och oömma skor!
Marockoresan kan fixa!

Rida åsna eller mulåsna.

De klarar att transportera både dig och ditt bagage på de mest omöjliga stigarna uppe i bergen. Ta gärna med en i reserv, det kan vara skönt att vila ibland.