Annika Thunström på Marockoresan älskar Marocko och vill att även våra gäster ska göra det. 20 års erfarenhet från Ving finns i bagaget.
Annika Thunström på Marockoresan älskar Marocko och vill att även våra gäster ska göra det. 20 års erfarenhet från Ving finns i bagaget.

Annika på Marockoresan fixar den genuina marockoupplevelsen

Trots att jag arbetat i Marocko som reseledare, och varit där minst 50 gånger sedan dess, får jag aldrig nog av landet.
Facebook-uppdateringar med bilder från alla mina marockoresor ledde till förfrågningar från kompisar. Och visst fixade jag gärna resor. Lite strapatsrika, längre turer till de vackraste delarna av landet; upp i och bortom Atlasbergen. Till sanddynerna i Sahara. Genom raviner och oaser. Förbi gamla kasbohr och lerfärgade berberbyar. Med avslutning i underbara Essaouira vid havet. 
Intresset ökade och allt fler ville få tips och råd inför sin Marockoresa. Till det genuina Marocko. Efter att 2014 ha guidat en äventyrsresa för Tidningen Vi och några turer för Jambotour bestämde jag mig 2015 för att det var bättre att göra det i egen regi under namnet Marockoresan. Då kunde jag både arrangera, marknadsföra, sälja och i viss mån guida själv, med kontroll över hela resekedjan.
Sedan 2016 erbjuder jag också skräddarsydda arrangemang där jag anlitar pålitliga marockanska guider och samarbetspartners. Just nu är de skräddarsydda arrangemangen pausade pga kapacitetsbrist. 
Annika bor i Essaouira under vinterhalvåret
De senaste sex vintrarna har jag tillbringat i Marocko, mestadels i Essaouira. Jag gör alltid några rekresor runt landet för att hitta nya ideer till resor. För varje dag blir jag övertygad om att detta är det rätta. Nu känner jag att jag kan uppfylla kravet på att vara en specialist som kan erbjuda upplevelser och Marocko på riktigt!

Vi har endast möjlighet att hjälpa våra kunder.

Eftersom det inte finns någon marockansk turistbyrå i Sverige och ej heller andra researrangörer som specialiserat sig på Marocko, får vi in en mängd frågor om allt om har med Marocko att göra. 
Dessvärre har Marockoresan, som är ett enmansföretag, endast möjlighet att hjälpa våra kunder. 

Kontakta oss.

Marockoresan
Klargöra, Annika Thunström AB
org nr 556995-9082
Kontakta per mejl:
Ring +46 -702 462 803.  
Marockanskt telefonnummer under delar av vinterhalvåret   +212 701 09 66 08

Engagerad och personlig!

Marockoresan är en liten och personlig researrangör som är djupt engagerad i varje kund för att kunna ge upplevelser som passar varje individ. 
I åtta år har vi arrangerat resor för såväl grupper som individer.
Mest populär är den veckolånga turen "Mitt Marocko" som genomförts 17 gånger. Den något mer äventyrliga resan Marocko på Riktigt har genomförts 9 gånger i lite olika versioner - vi strävar hela tiden efter att göra förbättringar.
Vi har skapat ett hundratal individuella arrangemang. Allt ifrån en utfärd till bergen över dagen, till en 2-veckors skräddarsydd privat rundresa med egen guide. Sällskapen varierade mellan 1 och 18 personer! 

Lahouceine utanför Amizmiz
Lahouceine utanför Amizmiz

Annika Thunström

Vintern 1979/80 arbetade jag som reseledare för Ving i Marocko. Det blev en kulturchock som gav mersmak. Sedan dess har jag med jämna mellanrum rest i detta fantastiska land, både på egen hand och som reseledare.
 

Förfrågningar från vänner ledde till att jag började arrangera resor till Marocko. Nu har förfrågningarna blivit såpass många att det blev dags att söka mig tillbaka till resebranschen för att hjälpa alla som vill upptäcka Marocko bortom allfarvägarna.

Det blev sammanlagt 20 år på Ving, alltifrån reseledare till produktchef och kommunikationsansvarig. Senare marknads- och försäljningsdirektör på Apolloresor. Och däremellan ansvarig på Stockholms golfklubb.
De senaste sexton åren har arbetat som kommunikationskonsult i egna företaget Klargöra. Där arbetar jag främst med att utbilda chefer i ledarskap, UGL-kurser och hur man bygger en framgångsrik företagskultur. Detta utifrån min bok "Framgångsresan - Så blev Ving bäst i klassen". 
Under alla år har jag arrangerat vandrings- och golfresor för kompisgänget. En gång reseledare, alltid reseledare:)
Nu är jag tillbaka. De fem senaste vintrarna har jag tillbringat i min favoritstad Essaouira, som jag nu känner väl.

Hittills 41 genomförda unika gruppresor!

Hittills har vi genomfört 41 gruppresor med Annika som ciceron. Ingen resa är den andra lik. Många, många resenärer har åkt med på flera turer. 

9 varianter på Marocko på Riktigt - 12-14 dgr 
18 varianter av Mitt Marocko- 7 dagar   
5 Landroverturer till Sahara - 7 dagar
9 Specialturer för kompisgäng -

Till det kommer ett hundratal skräddarsydda resor och arrangemang med lokala guider.

Lahouceine Ait El Malem

Lahouceine är Marockoresans partner.
Han är uppväxt i Imlil, bor i Asni och är ordförande i bergsguidesföreningen i Toubkal-området.

Han är djupt engagerad i människorna i Atlasbergen och arbetar i olika organisationer, där han kan hjälpa människor till ett bättre liv.
Samtidigt driver han sitt företag som möjliggör att turister kan få se det bästa av Marocko, äger några landrovers/bilar och samarbetar med ett antal guider för att kunna erbjuda det bästa av sitt land. På ett grönt sätt!

I detta längre FB-klipp berättar han sin historia. 

Så här beskriver han sig själv:
"I’m a fully qualified and highly experienced Moroccan Mountain & Desert Guide.
I am proud to offer my professional services to anyone wishing to discover the mountains and deserts of my home country. I was born and grow up in the village of Imlil at the entrance to the Toubkal National Park and have an intimate knowledge of, and passion for these mountains that I call home.
I pride myself on the quality of my services and my principled approach to mountain and green tourism."

Latifa Asselouf

Latifa är en av Marockos sju kvinnliga officiella guider och är specialiserad på Amizmiz-området där hon bor. Latifa deltager i vår tjejresa och går att boka i egna arrangemang.  Hon är fantastisk!!