Marockoresans resevillkor, avbokning och försäkringar

Inför resan.

Vi förutsätter att våra kunder tar del av allt material som skickas ut och bekantar sig med materialet på vår hemsida. 
Genom att betala anmälningsavgiften bekräftar du att du tagit del av, och godkänner gällande resevillkor.  När vi tagit emot din anmälningsavgift skickar vi ut närmare information om bland annat passbestämmelser, reseförsäkring och vaccination, praktisk information inför resan med packtips samt tips på litteratur inför resan om ditt resmål. Ibland även restips.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Du måste ha en heltäckande reseförsäkring som ger fullgott skydd vid sjukdom och olycksfall. Försäkringen skall dessutom täcka kostnader vid ev hemtransport. Detta är ett villkor för deltagande i resan! 
Vi rekommenderar att du ser över ditt skydd för eventuell avbokning på grund av sjukdom innan du bokar resan. Kontrollera vad din hemförsäkring täcker.
Reseförsäkringar och avbeställningskydd kan du teckna hos exempelvis ERV. OBS – försäkringen ska tecknas och betalas inom två dagar från det att anmälningsavgiften eller hela resan har betalats. 

Resans pris.

Resans pris är det som är gällande och har överenskommits vid bokningsögonblicket.
Vad som ingår i gruppresorna finns noggrant beskrivet här på vår webbplats och i de program som kan laddas ned som PDF-filer. Det är svensktalande färdledare, marockanska guider, de transporter, övernattningar, måltider och inträden till sevärdheter och museum som beskrivs i programmet (se respektive resa vad som ingår).
Om inte annat uttryckligen framgår, är resans pris baserat på inkvartering i delat dubbelrum. Önskas inkvartering för endast en person har tar vi ut tillägg för enkelrum, oavsett om detta sker efter avtalets ingående eller om det sker som en konsekvens av en efterföljande oförutsedd händelse, t.ex. att medresenär blir sjuk.
I de skräddarsydda resorna ingår det som överenskommits och som nämns i faktura eller voucher. 

Vi förbehåller oss rätten att korrigera priset på resan vid större förändringar av resans kostnader. Som förändringar räknas bl a ändringar av valutakurser. En förändring av priset meddelas alltid resenären så fort som möjligt, dock senast 30 dagar innan avresa.

Resevillkor.

När du köper en resa av Marockoresan gäller svensk konsumentlagstiftning, bl a paketreselagen och resegarantilagen. Vid tvister finns klara regler vad som gäller för dig som konsument. Innan du bekräftar din bokning ber vi dig att ta del av våra resevillkor där det framgår viktiga detaljer kring bokning och avbeställning.

Resegaranti.

Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet
Att vi har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens. 
Att vi har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.
Kontrollera att vi har ordnat med resegaranti

Läs mer om resegaranti hos Kammarkollegiet

Vi förutsätter att våra kunder tar del av allt material som skickas ut och bekantar sig med materialet på vår hemsida.
Vi förutsätter att våra kunder tar del av allt material som skickas ut och bekantar sig med materialet på vår hemsida.