Så här nöjda är Marockoresans kunder. De snart 100 kundsenkäter som  hittills fyllts i, visar på värden kring nästan maximala 5,0!
Så här nöjda är Marockoresans kunder. De snart 100 kundsenkäter som hittills fyllts i, visar på värden kring nästan maximala 5,0!

Otroligt nöjda kunder. Referenser från Marockoresans resenärer.

Marockoresan, varför var den så bra?
Jo, när jag funderat över detta så har jag kommit fram till att det berott på attityden Annika versus resenärerna. Annika är den som leder, som har kunskaper om platser, folk, historia, natur och vardagsliv. Men hon får oss att glömma att vi är eleverna, hon höjer oss till sin egen nivå. Så blir vi en sammansvetsad grupp, upplever hela äventyret tillsammans även om det är hon som sitter i bussen med mikrofonen och outtröttligt berättar. Med både skratt och humor och allvar. När jag efter denna vecka ringer till min reskamrat Birgit, så säger vi "En sån vecka, så underbar! Detta måste vi göra om!"

Lena Hartung Wieslander, deltagare i Mitt Marocko mars 2019
En så fantastisk vecka du gjorde för oss vilsna nordbor! Från början till slut: bara glädje!
Och mycket historia, fakta, reflexioner. Det som stannat kvar är: ljus, dofter, färger, människor, mat, mulåsna. 

Marockoresans guider är dörröppnare och tolkar och ger oss möjlighet att tala med de människor vi möter under resan i Marocko.
Marockoresans guider är dörröppnare och tolkar och ger oss möjlighet att tala med de människor vi möter under resan i Marocko.

Marockoresans guide får bästa betyg!

"Annikas personliga engagemang, kunnande och entusiasm är avgörande för hela upplevelsen. Om man blir introducerad till en plats, stad eller land av någon som älskar det så smittar det av sig. Vi kommer att återvända till Marocko."
"Alltid alert, steget före - koll på läget och allt är möjligt!" 
"Annika såg verkligen till att alla hade det bra, att inget fattades och bjöd på sig själv. Trygg, kunnig, inkännande. 100%ig och dessutom alltid öppen för spontan ändring när så behövdes." 
"Helt fantastisk! Tillgänglig i princip 24 timmar om dygnet. Dessutom full av energi och alltid glad." 
"Mycket bra Annika var med oss när vi behövde henne. Men vi fick ändå tid och möjlighet att upptäcka på egenhand om vi ville."
"Extremt kunnig, påläst med mycket och lång erfarenhet och lätt att lyssna på och förstå. Vi fick ta del av en verklighet som kanske är svår att fatta, men är så viktig att reda ut....tack..."
"Alldeles utmärkt. Trevlig. Kunnig. Flexibel. Lyhörd. Ville hela tiden vara till gruppens bästa. Kunde inte vara bättre. Proffsig!"
"Bra med lokala guider som komplement.  Jag gillar också Annikas inställning och ödmjukhet i mötet med lokalbefolkning."
 
"Hussein Tajine var mycket trevlig, tillmötesgående och intresserad av att dela med sig om sin kunskap. Turerna var helt klar en höjdpunkt. Mulföraren var också mycket trevlig och visade sig vara en fantastisk kock!! Bästa lunchen på hela vår vistelse!
Lena E med make,  som gjorde två vandringar i Imlil okt 2017.

Sju års erfarenhet av att arrangera marockoresor - och många fler av Marocko.

I åtta år har Marockoresan arrangerat gruppresor. De fem senaste åren gör vi också skräddarsydda resor.
Vintern 2019/2027 skräddarsydde vi resor för 27 sällskap med sammanlagt 80 personer, dvs i snitt 3 person/sällskap. 
50 personer deltog i någon av våra sju "gruppresor" där Annika var guide, 4 av dem specialdesignade för olika kompisgäng. 
Det betyder 130 resenärer senaste året, färre än året 18/19 eftersom flera resor,  bl a en fullbokad gruppresa fick ställas in pga Covid19. 
Glädjande nog är alla väldigt, väldigt nöjda. Även med priset. 

Nästan full pott kvalitetsmätningarna.

Vi rodnar nästan när vi ser resultaten på våra webbaserade enkäter.
På en femgradig skala är resultaten
På enveckasturen Mitt Marocko (77 svar):
Hur upplevde du innehållet i turen? 5,0 
- Gav rundturen valuta för pengarna?  4,9
- Hur var guidens kunskaper och service? 4,9
- Resan uppfyllde mina förväntningar? 4,9

På 12-dagarsturen "Marocko på Riktigt" (34 svar):
Hur upplevde du innehållet i turen?  5,0
- Gav rundturen valuta för pengarna? 4,8
- Hur var guidens kunskaper och service? 5,0
- Resan uppfyllde mina förväntningar? 4,9

På tjejresan Upplev Marocko i november 2019 (11 svar):
Hur upplevde du innehållet i turen?  4,9
- Gav rundturen valuta för pengarna? 4,9
- Hur var guidens kunskaper och service? 5,0
- Resan uppfyllde mina förväntningar? 5,0

Läs kundenkäterna!

Läs mer vad tidigare resenärer svarat på den anonyma, webbaserade utvärderingsenkäten efter resan. 
Klicka på knapparna och läs.

Röster från tidigare resenärer:

"Suveränt upplagd, bra boenden, härliga måltider, många besök och möten med berber och marockaner som berättat om livet, underbara promenader, marknader, fantastiska minnen, bilder och turer utmed kusten, på landsbygden, i bergen, i häftiga atmosfärer t.o.m. dromedarridning. Vår kära reseguide har ambitiöst och entusiastiskt gjort ALLT för att vi ska kunna se, lära och göra så mycket som möjligt på en vecka = 5 ***** i Trip Advisor-rekommendation."

Oavsett vilken resa Marockoresans resenärer har gjort är de mycket nöjda kunder.
Oavsett vilken resa Marockoresans resenärer har gjort är de mycket nöjda kunder.

99 % av Marockoresans kunder vill med glädje rekommendera våra skräddarsydda resor. En person svarar "bara" ja.
80 % tycker att Marockoresan var mycket prisvärd, resten att den var prisvärd.

På en 5-gradig skala på webbenkäten för de skräddarsydda resorna (106 besvarade enkäter under de senaste åren): 

4,81   Arrangemanget (mötes-plats/hämtning/guidning/ transporter/hotell) fungerade 

4,76   Turen gav valuta för pengarna

4,76   Jag fick mina förväntningar uppfyllda

4,78   Innehållet i turen

Röster från tidigare resenärer. Ett axplock rekommendationer.

"FANTASTISK! Jag är hyfsat berest och återger denna som en av de bästa när jag berättar. (Bali, safari i Kenya och Maldiverna tävlar om förstaplatsen)."


En del av själen är fortfarande på marockansk resa....

Tack för en fantastisk resa. Återkommer gärna till dig och Marocko. Och jag blev förälskad i Essaouira.

Fick "stor del av ett land" på bara en vecka. Strålande

Älskade kombon av stad, hav och berg. Helt fantastiskt arrangerat. Kändes inte stressigt utan vi fick verkligen mersmak.

Framför allt ditt kunnande kring historik och ditt intresse för kultur och landet som berikade min resa och totalupplevelse.

 

Variationsrikt program! T ex kontrasterna garveri - skola, nomadfamilj - palats, ödsliga bergsstigar - myllrande medina.... mm 

"Det mest spennende var Topkal – høyfjellet og Kashbaen."."

Det går inte att misslyckas med sina foton under Marockoresans äventyrsresa.

"En fantastisk resa tycker vi! Du har gjort ett superjobb!!!."

"Allt, och då menar jag verkligen allt, fungerade oklanderligt. Från minsta taxitransfer till hotell och vandring i Atlasbergen."

"Allt fungerade helt perfekt. Många av hotellen pratade om Annika på Marockoresan och det märktes att de tyckte hon var "a good person".  Så tack än en gång för en helt fantastisk resa. Peter, Lasse, Inger och Lena."

"Allt överträffade mina förväntningar och var mycket bra, från Marrakech, maten, människor vi träffade, guider, riaderna och Atlasbergen, en underbar resa!"

"Intrycken bär jag med mig under resten av mitt liv så mycket lärande på en vecka! "

"5.  Fantastiskt upplägg. Vi fick se olika delar av Marocko vilket innebär att jag har en känsla av att ha en överblick över landet. Bra information vilket gav mig kunskap. Chauffören Karim en mycket stor tillgång. Åker gärna tillbaka. Intressanta reskamrater. Gillar beskrivningen ”äventyrsresa”.

"Mycket bra och genomtänkt med alla olika aktiviteterbeskrivningen ”äventyrsresa”.

Dina personliga kontakter gör att allt känns genuint. Jag kände också att alla gjorde sitt yttersta för att få oss alla att trivas. Allt fungerade perfekt. Finns inte bättre än "mycket bra". Det/du var helt suverän!!! 

 

"Öknen, bergen (på slutet) och de mindre stopp vi gjorde på vägen, luncher, marknaden etc samt ordning och redan i planeringen."

"Marockoresans personliga kontakter gör att alls känns genuint."

"5+ Kombination av äventyr, det oväntade, kontrasterna, prisvärt, ditt engagemang."

"5.  Jag hade inte varit i Marocko tidigare och jag längtade efter en resa fylld av NYA upplevelser och i sällskap med trevliga människor. Marockoresan gav mig allt detta och lite till."

"5. Fantastisk resa med möjlighet att uppleva Marockos hela spännvidd. Välarrangerad och lagom äventyrlig resa."

"Allt var bättre, häftigare, mer överraskande, vackrare och roligare än jag hade vågat hoppas på." 

"Hade höga förväntningar innan resan, men det var ännu bättre."
Prisvärd, minnesrik och upplevelserik resa samt möte med många nya trevliga människor.
Dina kunskaper och sättet att förmedla dem är oslagbara. Helt utan manus talar du om högt och lågt i en härlig blandning. Ditt engagemang är medryckande och gör hela resan personlig.

Kunde inte drömma om att du hade så god koll Annika, på kultur, historia,samhällsfrågor av alla slag även i nutid och på så relativt opartiskt och objektivt beskriva dessa för oss.
Värdefullt att få besöka hem och även äta där. Bonus att få komma till en skola och ett dagis för barn till ensamstående mödrar med en fantastisk eldsjäl till kvinna som stöttade kvinnorna på olika sätt. Hoppingivande.
Vi fick allt får storstad till öken och vandring på hög höjd. Jag fick min önskan att sova under bar himmel med ett stjärnhav i öknen. Trevligt ressällskap. 

"En mycket intressant och kul resa, i ett land som jag aldrig tidigare besökt. En äventyrsresa, som passar mig mycket bättre än att ligga och sola… Dessutom upplever man många väldigt olika saker på kort tid. Väl använd tid med andra ord. Att dessutom ressällskapet blev så pass lyckat var förstås grädde på moset."

"Alla UPPLEVELSER, från att se solen gå upp i Sahara-öknen till ridturen på stranden i Essaouira. Annikas engagerade och kunniga reseledarskap i samarbete med Karim, busschauffören som var så mycket mer än chaufför. Gruppens sammansättning och vårt sätt att klara strapatser tillsammans. Att jag nu känner att jag vet väldigt mycket mer om landet och människorna."

"Att vi fick se olika delar av Marocko vilket innebär att jag har en känsla av att ha fått en överblick över landet, kanske för att jag varit där tidigare och nu ville ha mer kunskap…..  Soluppgången i öknen är oförglömlig. Solnedgången i Essaouira likaså."

"Att få äta middag på Djemaelfnaa var ju helt otroligt. Dromedar-turen i månskenet i öknen… något av det häftigaste jag varit med om! Att få återse de vidunderliga blånande bergen. Hotellet i bergen var det mest anmärkningsvärda – läget, rummen… Vandringen i Imlil. Spontana besöket i oasen och kasbahn vid den torrlagda flodbädden Ait ben Haddou”.
"Alla var mycket mycket nöjda med hela upplevelsen. Själv anade jag att det skulle bli bra men blev otroligt positivt överraskad av det mesta – folket, naturen, staden och pulsen. Naturligtvis gjorde vårt program att vi på den korta tiden fick se och uppleva mycket. Jag är mkt tacksam för att du hjälpte till med råd och tips och allt fungerade som på räls. Vågade nästan inte hoppas på att allt skulle funka men det gjorde det. Transporten upp, guidningen och bergsturen var en bra start och stadsguidningen i Marrakech blev också väldigt bra. Jag gillade verkligen honom och vi ställde många frågor och fick en bra bild av samhället."
"Väldigt varierande och kul/intressant att träffa en marockansk kvinna som berättade om hur det var att leva i landet, matlagning "hemma hos", te-besök och lunch hos berberfamiljer, fottur i bergen, härliga stränder, kamelritt, fantastiska solnedgångar.....många många minnen (och foton)"

"Allt bara fungerade och ordnade sig genom vår guide. Vi kände oss i trygga händer hela tiden, det var en stor trygghet."