Så här bokar du Marockoresan!

Riad Mimouna i Essaouira, till vänster på bilden, är ett av våra favorithotell. Nedan kan du läsa om Marockoresans bokningsvillkor.
Riad Mimouna i Essaouira, till vänster på bilden, är ett av våra favorithotell. Nedan kan du läsa om Marockoresans bokningsvillkor.

Anmälan/bokning och betalningsvillkor vid gruppresor.

Så här bokar du en gruppresa:
1.    Kontakta oss i första hand via e-post .
2.    Under sommarhalvåret (maj-mitt oktober) är det möjligt att ringa 0702-462803 alla dagar i veckan 09.00 - 22.00. Vi hjälper dig att hitta en resa som passar dig och dina önskemål. Under större delen av vinterhalvåret är vi i Marocko och har den svenska telefonen avstängd.
3.    När vi kommit överens om vilken resa som passar er skickar vi en faktura på anmälningsavgiften, 2.000 sek som skall betalas inom 10 dagar. När anmälningsavgiften är betald är anmälan bindande för såväl kunden som Marockoresan.
4.    När betalning inkommit till Marockoresan får du ett bekräftelsemejl som också innehåller en mängd tips och råd inför resan, samt lästips.
5.    Drygt två månader före avresa skickas fakturan för slutbetalning som ska betalas ca 30 dagar före avresa. Sker anmälan senare än 40 dagar före avresa skall hela resans pris betalas inom 10 dagar.
6.    Eventuell avbokning skall göras så snart hinder för resa uppkommer via e-post

Anmälan/bokning & betalningsvillkor för skräddarsydda resor.

1.    Kontakta oss i första hand via e-post. Ju mer vi vet om dina önskemål, desto större chans att ge dig den resa som just du vill ha.  Marockoresan försöker att svara på mejl inom 24 timmar, oavsett veckodag. Undantag kan ske några enstaka dagar/år då vi befinner oss utanför telefontäckning i Marocko.
2.    Under sommarhalvåret (maj-mitt oktober) är det möjligt att ringa 0702-462803 alla dagar i veckan 09.00 - 22.00. Ju mer vi vet om dina önskemål, desto större chans att ge dig den resa som just du vill ha. Under större delen av vinterhalvåret är vi i Marocko och har den svenska telefonen avstängd.
3.    Om du vill boka en skräddarsydd resa tar vi ut en administrativ avgift på 250 sek om vi ska hitta en lämplig riad/hotell i Marrakech och 500 sek om det gäller att ta fram en skräddarsydd rundresa. Detta för att det är mycket tidskrävande att kolla tillgänglighet med olika kontakter och göra preliminära bokningar. När du sedan bokar din resa dras detta belopp av från priset.
4.    När vi kommit överens om vilken resa som passar er skickar vi en faktura på anmälningsavgiften, ca 20 % av resans totalpris, som skall betalas inom 10 dagar.Enskilda resor kan ha speciella betalningsvillkor. På fakturan finns specificerat vad du har bokat. Kontrollera gärna att allt stämmer, om inte; återkom till oss så vi kan se till att det blir rätt.
När anmälningsavgiften är betald är anmälan bindande för såväl kund som för Marockoresan.
5.    När betalning inkommit till Marockoresan får du ett bekräftelsemejl som också innehåller en mängd tips och råd inför resan, samt lästips. Om du reser till Essaouira får du en mängd tips på vad du kan göra i staden och omgivningarna, samt restauranttips. I Marrakech får du restauranttips.  
6.    30-60 dagar före avresa skickas slutfakturan som ska betalas i snitt 14 dagar före avresa (lite olika beroende på hur mycket förskott som vi måste betala framför allt till olika hotell). Sker anmälan senare än 40 dagar före avresa skall hela resans pris betalas inom 10 dagar.

Inför resan.

Vi förutsätter att våra kunder tar del av allt material som skickas ut och bekantar sig med materialet på vår hemsida. 
Genom att betala anmälningsavgiften bekräftar du att du tagit del av, och godkänner gällande resevillkor.  När vi tagit emot din anmälningsavgift skickar vi ut närmare information om bland annat passbestämmelser, reseförsäkring och vaccination, praktisk information inför resan med packtips samt tips på litteratur inför resan om ditt resmål. Ibland även restips.
Du måste ha en heltäckande reseförsäkring som ger fullgott skydd vid sjukdom och olycksfall. Försäkringen skall dessutom täcka kostnader vid ev hemtransport. Detta är ett villkor för deltagande i resan! 

Resans pris.

Resans pris är det som är gällande och har överenskommits vid bokningsögonblicket.
Vad som ingår i gruppresorna finns noggrant beskrivet här på vår webbplats och i de program som kan laddas ned som PDF-filer. Det är svensktalande färdledare, marockanska guider, de transporter, övernattningar, måltider och inträden till sevärdheter och museum som beskrivs i programmet (se respektive resa vad som ingår).
Om inte annat uttryckligen framgår, är resans pris baserat på inkvartering i delat dubbelrum. Önskas inkvartering för endast en person har tar vi ut tillägg för enkelrum, oavsett om detta sker efter avtalets ingående eller om det sker som en konsekvens av en efterföljande oförutsedd händelse, t.ex. att medresenär blir sjuk.
I de skräddarsydda resorna ingår det som överenskommits och som nämns i faktura eller voucher. 

Vi förbehåller oss rätten att korrigera priset på resan vid större förändringar av resans kostnader. Som förändringar räknas bl a ändringar av valutakurser. En förändring av priset meddelas alltid resenären så fort som möjligt, dock senast 30 dagar innan avresa.

Resevillkor.

När du köper en resa av Marockoresan gäller svensk konsumentlagstiftning, bl a paketreselagen och resegarantilagen. Vid tvister finns klara regler vad som gäller för dig som konsument. Innan du bekräftar din bokning ber vi dig att ta del av våra resevillkor där det framgår viktiga detaljer kring bokning och avbeställning.

Vi förutsätter att våra kunder tar del av allt material som skickas ut och bekantar sig med materialet på vår hemsida.
Vi förutsätter att våra kunder tar del av allt material som skickas ut och bekantar sig med materialet på vår hemsida.