Marrakech är en explosion av färger, dofter och ljud.
Marrakech är en explosion av färger, dofter och ljud.

Magiska Marrakech är en upplevelse som överträffar det mesta.

loading...
Marrakech från Cafe de France vid sagotorget Djemaa el Fna. Marockoresan.se fixar resan.
Marrakech från Cafe de France vid sagotorget Djemaa el Fna. Marockoresan.se fixar resan.

"Kan själv" fungerar dåligt i Marocko. Marockoresan anlitar pålitliga privata guider!

Det marockanska samhället är uppbyggt på mellanhänder och fixare. Om du anlitar en guide ser han till att fixa allt under resan, och du kommer att få tillgång till många platser du helt enkelt inte gör om du försöker med den svenska devisen "kan själv". Det fungerar helt enkelt inte i Marocko. Många som reser på egen hand kan därför ibland uppleva många marockaner ganska påflugna för att "sälja på" er diverse olika tjänster.

Vi vill ge sysselsättning till så många marockaner som möjligt. 
Vi västerlänningar är relativt förmögna om man jämför med marockanen i gemen. Det en utmärkt form av "U-hjälp" - att bidra till försörjningen, genom att ge dricks och ersättning när folk hjälper mig! Vi uppmuntrar också till att handla av hantverkarna, så att de kan få in pengar till sitt dagliga bröd.

Bilförbud i medinan

Marrakech har mer än 1.000 riader och hotell. Eftersom det råder bilförbud i större delen av medinan, måste du ta dig till de flesta riader per fot. 
Många riader saknar skylt. Beställ därför alltid transfer till hotellet för att hitta rätt!

Ladda ned appen

Staden innanför murarna, medinan, är ett myller av gränder, många med dead end. Det kan vara spännande att utforska, men också lätt att hamna vilse.
Ett bra sätt att veta var du är och vart du går är att ladda ned gratisappen Marrakech riad, vars GPS fungerar utan uppkoppling.