Utfärder från Marrakech.

Marrakech är en otroligt fascinerande stad, men kanske lite väl stökig för att tillbringa alla sina semesterdagar i. Inom närområdet finns flera fina platser, till vilka Marockoresan kan arrangera din skräddarsydda utfärd - en eller fler dagar.

Lunch eller glamping i stenöknen Agafay.

Det ser ut som öknen, men är inga riktiga sanddyner i Agafay. Det ser ut som öknen, men är inga riktiga sanddyner i Agafay.

Om du inte hinner ta dig en tur till Sahara, finns möjlighet att göra en fuskvariant; besöka stenöknen Agafay en knapp timmes resa utanför Marrakech. Där kan man ägna sig åt s k glamping, glamourcamping, och njuta av vidderna. Eller bara äta en superb 3-rätterslunch i de sagolika omgivningaarna och uppleva tystnaden. Eller bryta tystnaden genom att hyra en quad.
Marockoresan kan arranger din tur dit. 
Pris för själva lunchen 350 sek/person. Tillkommer transport beroende på hur många ni är, minst 1000 sek t/r.

Dagsutflykt till Ouzoud, Marockos högsta vattenfall.

Imponerande Ouzouds vattenfall, 110 meter höga, är störst i Nordafrika. Ouzoud  ligger 17 mil öster om Marrakech och är en av de mest populära dagsturerna för charterturister från Marrakech. Resan tar ca 2-3 timmar och går genom pastorala omgivningar, vid foten av Atlasbergen. 
Här får du uppleva Marockos största vattenfall. Det är trevligt att gå en promenad för att beskåda fallen ur olika synvinklar, uppifrån och nedifrån. Många trappor är det! Det går också att åka båt vid fallens slut. Här finns också en mängd makake-apor som nästan tama hoppar omkring mellan turisterna. 
Det finns med en mängd små restauranger med utsikt över fallen. Givetvis med plaststolar och mer utspisningsmodell, men rätt vackert om du inte föredrar en picknicklunch förstås. 

Vandra i Imlil eller till Toubkal.

Mest populärt är att åka upp till Imlil - som dagsutfärd eller med en övernattning på enklare hotell. Läs mer om Imlil här. 

Orörd natur i bil eller vandring i Angel Valley och Amizmiz.

Bara drygt två timmar sydväst upp i Atlasbergen ligger staden Amizmiz. Bortanför staden möter ett magnifikt bergslandskap med slingriga vägar, där de många bruna berberbyarna klänger som örnbon uppe på sluttningarna. Bara bilfärden är värd en resa. 
Här kan ni antingen vandra - kort eller långt - eller se närmare på det marockanska vardagslivet med hjälp av Latifa, en av Marockos få kvinnliga guider. Ni kan besöka ett kvinnokooperativ,  lära er laga couscous, bada hammam tillsammans med byns kvinnor och/eller få dekorera händerna med henna.
Heldagsutflykt med privat guide, ca 2000 sek. 

Ourika. Lockar mest turister.

Ourika-dalen ligger 1,5 timmes resa från Marrakech. Vi gör sällan turer dit eftersom vi upplever området  turistiskt, med många bussar och pushiga försäljare. 
En ide är att åka igenom Ourika-dalen på väg upp till skidorten Oukaimeden, och ta andra vägen via Tahanaout hem!

Se Marocko från luften.

Passsa på att uppleva Marrakech omgivningar med marockoresan.se. En soluppgång  med efterföljande luftballongstur kanske?
Passsa på att uppleva Marrakech omgivningar med marockoresan.se. En soluppgång med efterföljande luftballongstur kanske?
Får i morgonsol från luftballongen. En upplevelse du sent glömmer. Får i morgonsol från luftballongen. En upplevelse du sent glömmer.

I gryningen ger man sig av, för att köra ut på slätten. Före soluppgången äter man frukost i oasen, medan ballongen prepareras för avfärd. Sen bär det av.
Det är magiskt att se solen stiga upp bakom Atlasbergen och skänka naturen olika ljus och färger, medan man sakta seglar över det sagolika landskapet.
Livet från ovan ser annorlunda ut. Inte minst när vi får se hur de marockanska husen och byarna är konstruerade, med innergårdar och områden för sina djur. 
Marockoresan bokar på Marrakech by air