Imlil i Atlasbergen ligger mindre än två timmar från Marrakech. Åk hit över dagen eller med övernattning och vandra i de sagolikt vackra omgivningarna. Marockoresan.se fixar både transport, guide och eventuellt hotell. Och mula om du inte vill gå själv:)
Imlil i Atlasbergen ligger mindre än två timmar från Marrakech. Åk hit över dagen eller med övernattning och vandra i de sagolikt vackra omgivningarna. Marockoresan.se fixar både transport, guide och eventuellt hotell. Och mula om du inte vill gå själv:)

Upplev Marocko. Dagstur till Atlasbergen. Med eller utan vandring.

Marockoresans guider agerar dörröppnare i Atlasbergen, och ser till att ni kan äta lunch och dricka te hemma hos en berberfamilj. Marockoresans guider agerar dörröppnare i Atlasbergen, och ser till att ni kan äta lunch och dricka te hemma hos en berberfamilj.
Marockoresan erbjuder unika möjligheter att uppleva Atlasbergen, där du bl a får chans att se livet i en berberfamilj.
  • Du åker alltid exklusivt, med ditt eget privata sällskap. Välj mellan bil/van eller landrover. 
  • På turen från Marrakech medföljer en pålitlig, engelsktalande guide som hittar i bergen och agerar dörröppnare in i det marockanska livet, kan berätta om villkoren att leva här, och svara på alla era frågor. 
  • Om du inte vill/orkar vandra kan du uppleva bergen från ryggen på en mula. 
  • På tisdagar kan ni på vägen dit besöka lantmarknaden, souken, i Tahanaout.

Marockoresans dagtur: Vandra i Atlasbergen. Lunch i berberfamilj.

Imlil bjuder på underbara vandringar av olika svårighetsgrader. Imlil bjuder på underbara vandringar av olika svårighetsgrader.

Bara ca 1,5 timme söder om Marrakech ligger den vackra Imlildalen. Det är som att resa till en annan värld, i en annan tid. Så rofyllt och så magnifikt. Ett underbart måste för dig som vill uppleva Marocko!
Bekväm transport tur och retur till Atlasbergen från Marrakech. Din bergsguide tar dig på en 2-3  timmars promenad/vandring i det tempo och svårighetsgrad du själv väljer. Med eller utan mula - om du inte skulle orka gå hela vägen själv. Lunch äter vi i den högst belägna byn Armed, på en restaurang eller hemma i berberfamilj. Med sagolik utsikt över dalen och den snöklädda toppen  Toubkal, 4169 möh.   
Prisexempel om 4 personer: från 525 kr/person. Lunch ingår.

Tvådagarstur. Vandra i Atlasbergen. Övernatta med utsikt. Souk.

Utsikten från hotellets takterrass är värd en resa från Marrakech. Marockoresan har engelsktalande vandringsguider i Atlasbergen. Utsikten från hotellets takterrass är värd en resa från Marrakech. Marockoresan har engelsktalande vandringsguider i Atlasbergen.

Bekväm transport tur och retur till Atlasbergen från Marrakech. Engelsktalande guide. Välj gärna en tisdag, då ni kan besöka souken, veckomarknaden, i Tahanaout på vägen. Alternativt lördag då det är souk i Asni. Beräkna minst en timme för att hinna se åsneparkeringen, frisören, grönsaksförsäljarna och slaktaren... Efter incheckning och lunch på vårt trevliga hotells takterrass, gör ni en promenad mellan byarna och dricker te hemma hos en berberfamilj. Middag och övernattning med sagolik utsikt över dalen och bergen.
Dag 2 tar den engelsktalande bergsguiden er på en längre vandring med picknicklunch uppe i bergen, exempelvis till den heliga platsen Sidi Chamharouch. Prisexexempel om 4 personer: 1195 sek/person inklusive måltider.

Bestig Toubkal, Atlasbergens högsta berg, 4167 m ö h.

Alla med god kondition kan bestiga Toubkal, Atlasbergens topp. Alla med god kondition kan bestiga Toubkal, Atlasbergens topp.

Afrikas näst högsta topp, Toubkal, 4167 m ö h, vakar över Imlil och ger dalen en särskild skönhet. Kanske vill du upp på toppen? Under maj-oktober, när snön (nästan) är borta, är det möjligt. Kräver kondition, men du behöver inte vara bergsbestigare. Hyr en mula som tar ditt bagage. Vi rekommenderar 3-dagarsturen: Transport t/r från Marrakech. Tuffare vandring med privat bergsguide. Första dagen ca 6-7 timmar upp till baslägret på 3.200 m för middag och övernattning. Dag 2 tidig start för att bestiga toppen och återvända till baslägret. 7-8 timmars vandring.  Dag tre åter till Imlil. OBS Vi sover i sovsalar och egen sovsäck krävs.