Hur påverkar coronaviruset min resa till Marocko?

Marocko och coronaviruset. Varken vaccinpass eller PCR-test krävs.

uppdaterat 30 september 2022
Det tidigare kravet på antingen obligatoriskt PCR-test eller vaccinbevis togs 30 september bort med omedelbar verkar. Samtliga behöver dock fylla i en hälsodeklaration.
Marocko öppnade sina gränser igen den 7 februari 2022, efter att ha varit stängda sedan 29 november. Färjetrafiken mellan Spanien och Marocko kom igång igen i maj och gränserna till de spanska enklaverna Ceuta och Melilla öppnades den 16 maj.


Marockoresan har ingen ytterligare information om regler. För mer information hänvisar vi till lokala myndigheter i Marocko samt Marockos Ambassad i Stockholm.
Mer info från marockanska turistorganisationen här
Info och statistik från Marockos officiella Covidwebb  


Alla marockanska medborgare och residens mellan 13 och 75 år har fått vaccinera sig kostnadsfritt. Kung Muhammed VI var först ut med att vaccineras på sitt palats i Fes. Vaccinationsgraden har varit mycket hög för att vara i Afrika, minst 2/3 av befolkningen är vaccinerad med minst två doser. 
Antalet smittade fortsätter att minska.  Totalt har 16.278  personer avlidit.  

Det medicinska undantagstillståndet har ytterligare förlängts. De har funnits sedan i mars 2020 för att snabbt kunna sätta in ev åtgärder i smittbegränsningssyfte. Munskydd är obligatoriskt (böter på 300 dh om du inte bär munskydd).
Håll dig alltid a jour med hälsoläget och ev begränsningar. Vi vet av erfarenhet att reglerna kan förändras inom någon timme.

Vad gäller framöver? Senaste nytt (17 maj)! Ännu ingen ändring!

Följ Marockoresans Facebooksida för att se senaste nytt, ex hur lockdown och begräsningar successivt ändras. 
Begränsningar upprätthålls på nationell nivå. OKLART OM DETTA GÄLLER FORTFARANDE!
Detta gäller från 21 oktober
- Obligatoriskt vaccinpass för att besöka publika platser som caféer, restauranter, hammam, gym etc. Med ett sådant kan man också resa fritt inom landet och till utlandet. 
Detta gäller från 1 oktober:

- Förbudet med max 10 personer samlade inomhus och 50 utomhus upprätthålls för samlingar bröllopsfester, begravningsceremonier ... (dvs inga stora sammankomster). Kräver särskilt tillstånd.
- Maximalt halv beläggning på hotell och andra turistanläggningar
- Max halv beläggning på restauranter och cafeer samt lokala transporter.
- Hammams gym, pooler och sportanläggningar kan ha max 50 % beläggning.
- Offentliga transporter kan ta max 75% beläggning.  
Obligatoriskt munskydd gäller fortfarande.

Hur påverkar coronaviruset min resa?

1 okt 2021 upphörde UD:s avrådan för resor till Marocko
När UD avråder från resor gäller vanligtvis inte reseförsäkringar, men du bör alltid kolla med din egen reseförsäkring. Läs mer på deras egen sida UD resklar

Vare sig UD avråder eller inte måste resenärer själva fatta beslut om eventuell resa. Det är viktigt att vara påläst och hålla sig uppdaterad före och under sin resa, genom att ta del av UD:s reseinformation samt information från Folkhälsomyndigheten och WHO samt din egen reseförsäkring.

Resevillkor.

När du köper en resa av Marockoresan gäller svensk konsumentlagstiftning, bl a paketreselagen och resegarantilagen. Vid tvister finns klara regler vad som gäller för dig som konsument. Innan du bekräftar din bokning ber vi dig att ta del av våra resevillkor där det framgår viktiga detaljer kring bokning och avbeställning.