Marockoresans resevillkor, avbokning och försäkringar

Inför resan.

Vi förutsätter att våra kunder tar del av allt material som skickas ut och bekantar sig med materialet på vår hemsida. 
Genom att betala anmälningsavgiften bekräftar du att du tagit del av, och godkänner gällande resevillkor.  När vi tagit emot din anmälningsavgift skickar vi ut närmare information om bland annat passbestämmelser, reseförsäkring och vaccination, praktisk information inför resan med packtips samt tips på litteratur inför resan om ditt resmål. Ibland även restips.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Du måste ha en heltäckande reseförsäkring som ger fullgott skydd vid sjukdom och olycksfall. Försäkringen skall dessutom täcka kostnader vid ev hemtransport. Detta är ett villkor för deltagande i resan! 
Vi rekommenderar att du ser över ditt skydd för eventuell avbokning på grund av sjukdom innan du bokar resan. Kontrollera vad din hemförsäkring täcker.
Reseförsäkringar och avbeställningskydd kan du teckna hos exempelvis ERV. OBS – försäkringen ska tecknas och betalas inom två dagar från det att anmälningsavgiften eller hela resan har betalats. 

Resans pris.

Resans pris är det som är gällande och har överenskommits vid bokningsögonblicket.
Vad som ingår i gruppresorna finns noggrant beskrivet här på vår webbplats och i de program som kan laddas ned som PDF-filer. Det är svensktalande färdledare, marockanska guider, de transporter, övernattningar, måltider och inträden till sevärdheter och museum som beskrivs i programmet (se respektive resa vad som ingår).
Om inte annat uttryckligen framgår, är resans pris baserat på inkvartering i delat dubbelrum. Önskas inkvartering för endast en person har tar vi ut tillägg för enkelrum, oavsett om detta sker efter avtalets ingående eller om det sker som en konsekvens av en efterföljande oförutsedd händelse, t.ex. att medresenär blir sjuk.
I de skräddarsydda resorna ingår det som överenskommits och som nämns i faktura eller voucher. 

Vi förbehåller oss rätten att korrigera priset på resan vid större förändringar av resans kostnader. Som förändringar räknas bl a ändringar av valutakurser. En förändring av priset meddelas alltid resenären så fort som möjligt, dock senast 30 dagar innan avresa.

Resevillkor.

När du köper en resa av Marockoresan gäller svensk konsumentlagstiftning, bl a paketreselagen och resegarantilagen. Vid tvister finns klara regler vad som gäller för dig som konsument. Innan du bekräftar din bokning ber vi dig att ta del av våra resevillkor där det framgår viktiga detaljer kring bokning och avbeställning.

Resegaranti.

Marockoresan har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer har det skydd och de rättigheter bestämmelserna kräver.
Kolla Kammarkollegiets register!
Resegarantin kan ge dig ersättning om du har köpt en resa som blir inställd eller avbruten. Alla som säljer eller marknadsför något som omfattas av resegarantilagen måste ha resegaranti hos Kammarkollegiet för att skydda sina resenärer.
Läs mer om resegaranti.

Vi förutsätter att våra kunder tar del av allt material som skickas ut och bekantar sig med materialet på vår hemsida.
Vi förutsätter att våra kunder tar del av allt material som skickas ut och bekantar sig med materialet på vår hemsida.