Essaouiras strand är perfekt för långa promenader eller ridturer på häst eller dromedar. Följ med på Mitt Marocko med marockoresan.se
Essaouiras strand är perfekt för långa promenader eller ridturer på häst eller dromedar. Följ med på Mitt Marocko med marockoresan.se

Mitt Marocko:  
Upplevelseresa till Essaouira, Atlasbergen och Marrakech.

En perfekt tur för dig som vill smaka på lite av Marockos bästa, utan FÖR stora strapatser eller för mycket bussåkande. Resor till Marocko där du möter människor i sin hemmiljö och kommer naturen nära. 

Max 10 deltagare.  Ingen resa planerad för närvarande. 
Pris 12.500 sek exklusive flyg för del i dubbelrum, Marockoresans guide Annika, lokala guider, samtliga transporter och inträden som nämns nedan, 4 luncher och 4 middagar exklusive dryck, samtlig gemensam dricks (ca 350 sek/person). 

Anmäl ditt intresse till Marockoresan.

Resrutten följer du på Google-kartan som finns om du klickar här

Läs detaljprogrammet genom att klicka på PDF:en nedan. 

Bildspel från tidigare resor:

Under en härlig vecka får du bl a:

 • Möta marockaner. På riktigt!
 • Vakna och somna vid foten av Atlasbergens högsta topp, Djbl Toubkal.
 • Vandra - eller rida mulåsna - genom fruktträd och berberbyar, upp mot 2200 meters höjd. 
 • Lära dig laga en marockansk couscous.
 • Beskåda när fiskarna kommer in med sina blåa båtar i Essaouiras hamn. 
 • Promenera - eller rida dromedar eller häst - på evighetslång sandstrand.
 • Bada hammam. Om du vill:)
 • Dricka ett glas vin medan du ser solen försvinna ned i Atlanten.
 • Sitta på takterrassen i Marrakech och höra böneutropet sprida sig. 
 • Beundra arkitekturen i ett av Marrakech vackraste palats.
 • Ströva runt i Marrakech smala gränder. 
Marockoresan gör två härliga vandringar i Atlasbergen, från Imlil.
Marockoresan gör två härliga vandringar i Atlasbergen, från Imlil.
I Unescoskyddade Essaouira stannar Marockoresan i tre nätter.
I Unescoskyddade Essaouira stannar Marockoresan i tre nätter.

Program 28 januari - 4 februari för resan till Essaouira, Atlasbergen och Marrakech.

Första kvällen i Marrakech äter Marockoresan på Djemaa el Fna
Första kvällen i Marrakech äter Marockoresan på Djemaa el Fna
Vad slår en picknicklunch i Atlasbergen med Marockoresan?
Vad slår en picknicklunch i Atlasbergen med Marockoresan?

Dag 1. Marrakech - Essaouira.
Ankomst Marrakech flygplats. Transport in till Marrakech för två övernattningar på vår mysiga Ryad Borj, mycket centralt belägen, mitt inne i medinan. Middag på sagotorget Djemaa el Fnaa. En upplevelse i sig!

Dag 2. City Tour i Marrakech
Stadstur med hästdroska och promenad/sightseeing inne i medinan. Besök i garverierna, i hantverkskvarteren och pashapalatset Dar El Bacha.  Egna strövtåg i Marrakech och möjlighet för shopping. Gemensam middag för dem som vill.

Dag 3. Mot Atlasbergen/Imlil.
Besök i Majorelles vackra trädgårdar med det fantastiska berbermuseet samt det nya Yves Saint Laurent-museet. Lunch i hjälporganisationen Amals trevliga restaurant innan vi fortsätter söderut till Atlasbergen och Imlil, en underbar by i en dal, vid foten av Djbl Toubkal, 4.167 m ö h. På eftermiddagen gör vi en kortare vandring och njuter av vyerna samt dricker te hemma hos en berberfamilj i en av byarna. En övernattning på Riad Atlas Toubkal med sagolik utsikt över Imlildalen. Middag på hotellet ingår.

Dag 4. Vandring i Imlil. Marrakech.
Heldagsvandring med lagad picknicklunch - eller hemma hos berberfamilj - uppe i Höga Atlas. Det är en oslagbar upplevelse att via fruktträdsodlingarna och forsande floder ta oss upp över trädgränsen. Hela tiden övervakade av Afrikas näst högsta snöklädda topp.
Du väljer om du vill promenera eller rida mulåsna. Det sistnämnda är inte lika jobbigt, och du slipper titta var du sätter fötterna:)
Målet för vandringen beror på gruppens kondition och lust. Vi äter lunch antingen på 1.950 eller 2.340 meters höjd. Det finns givetvis också möjlighet att stanna på hotellets takterrass och njuta av en bok. 

Dag 5. Till Essaouira. Souk.
På vägen till kusten besöker vi den färgsprakande veckomarknaden, souken i Sidi Mohktar. Vidare till Essaouira och hotell Riad Mimouna, vår riad mitt inne i medinan, som ändå har havsutsikt från sängen! ​​​3 övernattningar. Vi gör en stadsrundtur per fot, då vi bekantar oss med den mysiga staden och bland annat besöker bostadskvarteren, hantverkarna, en synagoga och avslutar i den fascinerande hamnen. 

Dag 6. Essaouira. Möt marockansk kvinna & matlagningskurs. 
Vi njuter av frukost med sagolik utsikt, där vi sitter nästan i havet.  Vi får möta en vanlig marockansk ung mamma  som svarar på våra frågor om hur det är att vara kvinna i Marocko. Egen tid i charmiga Essaouira. Kanske går du en konstrunda, sitter på café och tittar på folk, shoppar eller gör ett längre besök i hamnen och ser sardinfiskarna komma in med sin fångst och det fascinerande livet längs kajerna. Kanske vill du pröva på att bada hamman – lokalt eller mer exklusivt - eller varför inte en ta en promenad eller ritt på stranden?  
På kvällen lär vi oss att laga marockansk couscous hemma hemma hos Khadija och Hosein, som bor i de nyare kvarteren - som vi sedan äter till middag.

Dag 7. Vandra Sidi Mbark. Argankooperativ.
Utflykt bortanför Sidi Kaouki, drygt 2 mil söder om Essaouira. Underbar promenad 2-3 timmar på den evighetslånga och öde stranden med sanddyner och i flodfåra till vattenfallet Sidi Mbark. Lunch hemma i marockansk familj ute på landet.
På vägen hem besöker vi Marockos första kvinnokooperativ där man tillverkar arganolja. Möjlighet att köpa.
Sena eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i Essaouira. Varför inte se solnedgången från dromedarsryggen, längst bort på stranden? 

Dag 8Hemresa.
Till Marrakech flygplats för hemresa.
Anmäl dig  till Marockoresan.

Ströva runt i Essaouiras gränder och njut av atmosfären.
Ströva runt i Essaouiras gränder och njut av atmosfären.
Upplev en dromedarsritt i solnedgången på Essaouiras strand.
Upplev en dromedarsritt i solnedgången på Essaouiras strand.